keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Olipa Tuuri!

Erilaisia variaatioita niin poliisien, palomiesten kuin matkaoppaidenkin arjesta ja työstä ollaan tässä viime vuosien aikaan nähty, mutta nyt päästään kurkistamaan miltä näyttää kauppiaan arki. Uusi kotimainen tosi-tv/realityohjelma Tuuri (Nelonen) kertoo Vesa Keskisen massiivisesta kyläkaupasta, sen asiakkaista ja työntekijöistä. Ennakkoluulot sarjaa kohtaan olivat aikas lailla korkealla. Hei! Ketä oikeasti kiinnostaa katsoa, kun joku perhe shoppailee viikonloppuruokia tai jotkut naiset sovittavat vaatteita...Kuitenkin sarja oli varsin mukava ja värikäs ja mikäänhän superlatiivi ei riitä korostamaan ja miten upea ja mahtava Tuuri on! Vai mitä?

Ruokaohjelmia on monenlaisia. Yleensä ne ovat sellaisia, että Michelin- tähdillä vuorattu rääväsuukokki (esim. Gordon Ramsay) huutaa kurkku suorana keittiössä ja yrittää näyttää tavallisille tallaajille miten tehdään herkullista gourmet-ruokaa, vaikka suurin osa ihmisistä turvautuukin viime hetkellä Saarioisten kinkkukiusaukseen. Liv-kanava on ottanut esille sen toisen puolen ruokaohjelmista. Sikke- ruokaa rakkaudella on ohjelma, jossa Sikke Sumari valmistaa ruokaa omassa kodissaan. Siinä sivussa hän antaa pieniä vinkkejä ja ylistää ruuanlaiton ihanuutta. Pieniä samankaltaisuuksia voisi löytää vaikka englantilaisesta Jamien kotona-ohjelmassa, jossa ammattilaiskokki Jamie Oliver valmistaa (nimen mukaisesti) ruokaa kotona.

Sunnuntai on yhtä tanssia ja tässä on ruvennut mietittymään, että mitä ihmettä Jone Nikula tekee tanssituomaristossa? No..täytyyhän siellä joku sellainenkin olla, joka ei väsytä katsojaa puuduttavilla asiantuntija-kommenteilla ja joka ei tiedä tanssista hölkäsen pöläystä. Ei "ketään" kiinnosta miten jollakin meni kanta-askeleet tai miten jonkun käsi liikahti liian nopeasti yms..

Komediasarja Rillit huurussa jatkui maanantaina Subilla. Star Trekiin ihastuneet nörttikaverukset ihmettelevät maailman menoa hieman erilaisesta vinkkelistä. Mikäli thai-ruoka, sarjakuvat ja videopelit inspiroivat, niin liity näiden kavereiden joukkioon. Ja mukaan ei ole tulemista ennenkuin osaat ulkoa Piin tuhat ensimmäistä numeroa.. Rillit huurussa on lyhyesti sanottuna nerokkaasti tehty komedia, jota tähdittävät upeat näyttelijät ja vitsit, joille ei voi olla nauramatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti